Πλεονεκτήματα Coppercoat

Το CopperCoat είναι η προφανής επιλογή για τους ιδιοκτήτες οι οποίοι ψάχνουν αυξημένη απόδοση με μειωμένα γενικά κόστη. Αυτό το καταφέρνει με απόλυτη επιτυχία χάρις στα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Αξεπέραστη μακροβιότητα

Αντίθετα με τα κοινά φαρμάκια, το CopperCoat μένει ενεργό για πολλά χρόνια. Μία σωστή επίστρωση, αποδεδειγμένα μένει ενεργή για τουλάχιστον 10 χρόνια. Τα πρώτα κιόλας σκάφη τα οποία είχαν περαστεί με CopperCoat πριν 15 περίπου χρόνια, είναι ακόμη καθαρά!

Επιπλέον αποτελεσματικότητα

Ο συνδυασμός της υψηλής περιεκτικότητας σε χαλκό, σε συνδυασμό με μια μοναδική σύνθεση βιοχημικών ουσιών, εξασφαλίζει μια καθαρή γάστρα στο σκάφος σας. Πιο συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες αναφέρουν μεγαλύτερες ταχύτητες σε χαμηλότερες στροφές, το οποίο μεταφράζεται σε οικονομία στα καύσιμα και σε μικρότερες φθορές του κινητήρα. Για υψηλές ταχύτητες και αγώνες, μπορείτε επίσης να γυαλίσετε την γάστρα σας αλλά και τα μεταλλικά μέρη του σκάφους (άξονες, προπέλες, μπρακέτα, φλαπς, εξωλέμβιες μηχανές θαλάσσης Mercury, Suzuki, Tohatsu, Mariner, Yamaha, Honda κ.α.) μετά το πέρασμα με CopperCoat .

Προστασία κατά της όσμωσης

Το CopperCoat, είναι μια αυτοκαθαριζόμενη μουράβια και είναι βασισμένη σε ένα αδιάβροχο μείγμα ρητίνης, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα την προστασία της γάστρας ενάντια στην όσμωση.

Χαμηλό κόστος συντήρησης

Τέρμα η δύσκολη και χρόνια διαδικασία αφαίρεσης του παλιού και περάσματος της γάστρας με καινούργιο φαρμάκι. Με το CopperCoat , περίπου κάθε χρόνο, μέσα στο νερό μπορείτε να το τρίψετε ελαφρά με σφουγγάρι scotch – bright (το CopperCoat δεν αποκολλάται από τη γάστρα του σκάφους καθιστώντας το έτσι ασφαλές προϊόν για τον καθαριστή αφού τα ενεργά βιοκτόνα χρήσιμα για τις κοινές μουράβιες δεν υπάρχουν στο CopperCoat) ή αν το βγάλετε από το νερό απλά ξεπλύνετε τη γάστρα με πίεση νερού, για να βγάλετε τυχόν λεπτά στρώματα γλίτσας και είναι έτοιμο.

Φιλικό προς το περιβάλλον

Επειδή το CopperCoat είναι βασισμένο σε ρητίνη, προκαλεί πολύ λιγότερη ζημιά από τα υπόλοιπα, κοινά φαρμάκια στο περιβάλλον. Σε πλήρη τοποθέτηση, το CopperCoat έχει ελεγχθεί και εγκριθεί από την επιτροπή υγείας και ασφάλειας, με αποδοχή του ελέγχου αυτού και σύμφωνα με τους νόμους της Αγγλίας και της Ε.Ε. Επιπλέον, κατέχοντας το « HSE Certificate Number 7532», είναι κατάλληλο για επαγγελματική και ερασιτεχνική χρήση. Τέλος, το CopperCoat συμφωνεί και με τον πιο πρόσφατο (2014) διεθνή Maritime οργανισμό ( IMO ) Resolution MEPC .102(48).

Διάρκεια και απόδοση

Το Coppercoat αποτελείται από σκόνη χαλκού άνω των 99% καθαρότητας. Με αυτόν τον τρόπο ,εγγυάται την παραγωγή ενός πολύ δυνατού αντιπαρασιτικού παράγοντα, το χαλκώδες οξείδιο.

Τεστ έδειξαν ότι, σε άλλα ναυτιλιακά χρώματα (μουράβιες-υφαλοχρώματα) που χρησιμοποιείται λιγότερο καθαρός χαλκός ή πιο αδύναμα κράματα όπως νικέλιο του χαλκού, οι αντιπαρασιτικές ιδιότητες μειώνονται αισθητά λόγω της μικρής συχνότητας παραγωγής του χαλκώδους οξειδίου. Ακόμα κι όταν βαφτεί στη γάστρα, η καθαρότητα του χαλκού στο CopperCoat παραμένει άνω του 83% ανά δοσολογία. Σε συνδυασμό με το μικρό μέγεθος των σωματιδίων, αυτός ο μοναδικός συνδυασμός βοηθάει να δημιουργηθεί περισσότερο ενεργό χαλκώδες οξείδιο, καθιστώντας το CopperCoat , το πιο ικανό και εμπλουτισμένο υλικό διαθέσιμο στο ευρύ κοινό.

Απόδοση Coppercoat

Όσον αφορά την αποφυγή ανάπτυξης άλγης στα ύφαλα του σκάφους, το Coppercoat όχι μόνο διαρκεί για πάρα πολύ χρόνο, αλλά έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποτελεί πολύ πιο αποτελεσματική λύση συγκριτικά με οποιοδήποτε ανταγωνιστικό του προϊόν. Στην πραγματικότητα, το Coppercoat έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε χαλκό, καθώς και τον ισχυρότερο υφαλοχρωματισμό από κάθε άλλο προϊόν στην αγορά. Οι υψηλές επιδώσεις του Coppercoat το έχουν οδηγήσει να είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους αγωνιστικούς κύκλους. Από εθνικές ομάδες (όπως η Sally Dugdale, UK Yeoman Champion) μέχρι και οδηγούς αγώνων,όπως ο Jim Barham της Nautical UK ο οποίος είναι επί σειρά ετών πρωταθλητής χειμερινών αγώνων στο Royal Southampton Yacht Club, νικητές ολυμπιακών μεταλλίων όπως ο Keith Musto, αλλά όλο περισσότερους καπετάνιους που γίνονται οπαδοί του Coppercoat. Για παράδειγμα το 72ο Oystercatcher το οποίο ήταν νικητής στην Rolex Antigua Sail Week (Performance Cruising Class 1) χρησιμοποίει Coppercoat. Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου σκάφους, το οποίο στοίχησε περισσότερο από 3 εκατομμύρια δολάρια, το κατασκεύασε με βάρος αρκετούς τόνους λιγότερο από το συμβατικό 73ο Oyster και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Coppercoat του έδωσε σημαντικό πλεονέκτημα στην απόδοσή του.

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτό το ταχύπλοο δεν έχει απλά προέλθει από εργασίες καθαριότητας του κύτους (έτσι και αλλιώς ένα συμβατικό στρώμα υφαλοχρώματος δεν κρατάει για πολύ), αλλά προέρχεται από την εξαρχής χρήση του Coppercoat. Τα συμβατικά υφαλοχρώματα απορροφούν το νερό (το οποίο αλλοιώνει την βιοκτόνα δράση τους) με αποτέλεσμα να φουσκώνουν και να αυξάνεται το βάρους τους. Αυτό προσθέτει τριβή και επιβραδύνει το σκάφος, αυτός είναι μάλιστα και ο λόγος που η ξηρά ιστιοπλοΐα (δηλαδή ιστιοπλοΐα χωρίς υφαλόχρωμα) είναι πιο γρηγορότερη. Το Coppercoat αντίθετος, είναι φτιαγμένο με βάση την ρητίνη και δεν απορροφά νερό. Δεν φουσκώνει, δεν βαραίνει και δεν προσθέτει τριβή στο σκάφος. To Coppercoat αποτελεί την ιδανική λύση και παρέχει τις υψηλές επιδώσεις που σχετίζονται με ξηρά ιστιοπλοΐα και την προστασία των υφάλων.

Φυσικά, το πλεονέκτημα της καλής απόδοσης δεν περιορίζεται στους δρομείς γιοτ – ιδιοκτήτες μηχανοκίνητων σκαφών συνεχώς δηλώνουν αυξανόμενη επίδοση των σκαφών τους με ταυτόχρονη εξοικονόμηση καυσίμων και μεγαλύτερη ταχύτητα του σκάφους σε λιγότερες στροφές του κινητήρα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ακόμη και η μεγαλύτερη και πιο δαπανηρή βιομηχανία παραγωγής μηχανοκίνητων σκαφών της Μεγάλης Βρετανίας (η 12 εκατομμυρίων 37Μ Tri-Deck Sunseeker, όπως εμφανίζεται στο Boat Show 2009 του Λονδίνου) χρησιμοποιεί το Coppercoat. Μάλιστα, όλα τα σκάφη Sunseeker που παραδόθηκαν στη Μέση Ανατολή έχουν το Coppercoat ως στάνταρ εξοπλισμό, καθώς πειράματα έχουν δείξει ότι κατά μέσο όρο, κάθε σκάφος επιτυγχάνει αύξηση της ταχύτητας έως 2 κόμβους (σε σύγκριση με δοκιμές έναντι υφάλων που ήταν φρεσκοβαμμένο με συμβατικό υφαλόχρωμα). Ο διευθυντής παραγωγής στη γραμμή super-yacht της Sunseeker International δήλωσε αύξηση 4 κόμβων στην τελική ταχύτητα του προσωπικού του 34ft Portofino ταχύπλοου του.

Η Coppercoat χρησιμοποιεί μόνο χαλκό καθαρότητας άνω του 99% – αυτό εγγυάται τη μέγιστη δυνατή παραγωγή αντιρρυπαντικού οξειδίου.
Οι δοκιμές δείχνουν ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούν μικρότερη περιεκτικότητα καθαρού χαλκού, ή ασθενέστερα κράματα όπως νικέλιο του χαλκού, έχουν σημαντικά μειωμένες αντιρρυπαντικές επιδόσεις (λόγω του βραδύτερου ρυθμού απελευθέρωσης και παραγωγής του οξειδίου του).
Η μέση καθαρότητα του Coppercoat σε χαλκό, όταν αυτή μετριέται σε καμπύλη, είναι πάνω από 83% του όγκου του. Σε συνδυασμό με τον μικρό όγκο των σωματιδίων του, αυτός ο μοναδικός συνδυασμός επιτρέπει στο Coppercoat να δημιουργήσει και να απελευθερώσει πιο ενεργό οξείδιο κατά των θαλάσσιων ακαθαρσιών, το οποίο προστατεύει αποτελεσματικότερα από οποιοδήποτε άλλο προϊόν, καθιστώντας το πιο ισχυρό και πλούσιο σε χαλκό προϊόν της αγοράς.
Η αποδεδειγμένη μακροχρόνια απόδοση της Coppercoat, είναι ασυναγώνιστη – όπως μαρτυρούν οι μυριάδες των πελατών που τώρα απολαμβάνουν την 16η, 17η και 18η σεζόν με καθαρά ύφαλα!

Εφαρμογή Coppercoat

Το Coppercoat μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα είδη σκαφών, ασχέτως του μεγέθους και της χρήσης τους. Παρόλο που στα πολυεστερικά σκάφη δεν χρειάζεται κανένα υπόστρωμα, στα ξύλινα και μεταλλικά σκαριά θα πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία τοποθέτησης του primer . Για τα μεταλλικά κινούμενα μέρη του σκάφους όπως οι προπέλες, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η πρόσφυση δεν είναι όπως της γάστρας. Το Coppercoat δεν τοποθετείτε πάνω στο μάτι του βυθόμετρου ή του ανόδιου.

Σχεδιασμένο να είναι φιλικό ως προς τη χρήση του, αυτό το μη-τοξικό διάλυμα θα πρέπει να ανακατεύεται πολύ καλά και να βάφεται απλά, με ρολό ή πιστόλι βαφής.

Για την επίτευξη ολοκλήρωσης για ένα σκάφος, αρκούν 4 λεπτά στρώματα CopperCoat , βάφοντας το επόμενο όταν το προηγούμενο στρώμα είναι ακόμη νωπό.

Πόσο θα χρειαστεί;

Για να μπορέσετε να υπολογίσετε την ποσότητα του CopperCoat που χρειάζεται, πολλαπλασιάστε το μήκος της ίσαλου γραμμής με το άθροισμα του πλάτους και του βυθίσματος. ‘Έπειτα, αναλόγως τη γάστρα, εφαρμόστε έναν πολλαπλασιαστή:

Ø Για μηχανοκίνητα σκάφη και θαλαμηγούς, χρησιμοποιείστε πολλαπλασιαστή 1.

Ø Για σκάφη μεσαίου μεγέθους όπως ιστιοφόρα με καρίνα, πολλαπλασιάστε με 0,75.

Ø Για σκάφη ελαφρού τύπου, όπως μικρά σκάφη και βάρκες, πολλαπλασιάστε με 0,55.

Όταν οι διαστάσεις δίνονται σε πόδια ( ft ), πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα με 0,093 για να το μετατρέψτε σε τετραγωνικά μέτρα ( m ²). Δεδομένου του ότι το CopperCoat καλύπτει περίπου 4 m ²/ lit ., διαιρέστε το αποτέλεσμα με το 4.

Παραδείγματα

1) Για ένα μηχανοκίνητο σκάφος με 30 ft ίσαλο γραμμή, 12 ft πλάτος και 2 ft βύθισμα, θα υπολογιστεί ως εξής:

30 x (12+2) = 420 ft ² x 0,093 = 39,06 m ² / 4 = 9,76 lit . Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείτε 10 CopperCoat , μιας και προσφέρονται σε συσκευασίες του 1 lit .

2) Για ένα ελαφρύ σκάφος με 26 ft ίσαλο γραμμή, 11 ft πλάτος και 5 ftβύθισμα, θα υπολογιστεί ως εξής:

26 x (11+5) x 0.55 = 228 ft ² x 0,093 = 21,27 m ² / 4 = 5,31 lit . Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείτε 6 CopperCoat , μιας και προσφέρονται σε συσκευασίες του 1 lit .

Πως λειτουργεί το Coppercoat

Ενώ το σκάφος βρίσκεται εν πλω, το νερό της θάλασσας «αντιδρά» με τα σωματίδια του χαλκού, προκαλώντας τη δημιουργία του χαλκώδους οξειδίου. Αυτό το ιδιαίτερα δυνατό αντιπαρασιτικό παράγωγο αποτρέπει την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Όταν το υλικό διασπαστεί περαιτέρω, μετατρέπεται σε χάλκινο υδροχλωρίδιο. Το τελικό αυτό στάδιο της χημικής αντίδρασης αφήνει ένα αρκετά ασταθές προϊόν, το οποίο ξεπλένεται πανεύκολα και αυτόματα κατά την κίνηση του σκάφους, αφαιρώντας έτσι και τη γλίτσα από την γάστρα. Έτσι από κάτω εμφανίζεται ένα φρέσκο στρώμα χαλκού και η διαδικασία της «αντίδρασης» ξεκινά και πάλι. Με πάχος περίπου 250 εκατομμυριοστά και φθορά περίπου 5 εκατομμυριοστών ανά χρόνο, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί το CopperCoat προσφέρει τόσο διαρκή και αποτελεσματική προστασία.

Επιπλέον, οι αδιάβροχες ιδιότητες του μείγματος της ρητίνης του CopperCoat , έχουν σαν αποτέλεσμα την προστασία, και από την υγρασία που δημιουργεί όσμωση στις πολυεστερικές γάστρες, αλλά και από τη διάβρωση στα μεταλλικά πλοία.

Με τη ρητίνη συγκράτησης να «αγκαλιάζει» το κάθε σωματίδιο σκόνης χαλκού, το τελικό βάψιμο είναι αδρανές και καθόλου αγώγιμο. Συνεπώς, το CopperCoat δεν προκαλεί ηλεκτρόλυση ή καθοδική φθορά σε ατσάλινα ή αλουμινένια σκάφη. Παρόλα αυτά, τα ανόδια θα πρέπει να τοποθετούνται κανονικά.