Συχνές ερωτήσεις για το υφαλόχρωμα (μουράβια) Coppercoat

Ποια είναι η διάρκεια ζωής του Coppercoat;

Η διάρκεια ζωής του Coppercoat εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες, όπως η θερμοκρασία του νερού και η περιεκτικότητα σε αλάτι. Ωστόσο, κατά κανόνα στη Βόρεια Ευρώπη θα πρέπει κανείς να αναμένεται αποτελεσματική απόδοση για τουλάχιστον 10 έτη, ενώ στην Καραϊβική, από 8 έως 10 χρόνια θα ήταν πιο φυσιολογικό. Πολλά από τα πρώτα σκάφη που εφάρμοσαν το Coppercoat το 1991, εξακολουθούν να αποδίδουν καλά μετά από 15 χρόνια! Με μέσο όρο πάχους τουλάχιστον 250 μικρομέτρων εφαρμογής του Coppercoat και μια τυπική ταχύτητα διάβρωσης μικρότερη από 5 μικρομέτρα ανά έτος, είναι εύκολο να εκτιμήσουμε πόσο χρόνο θα προσφέρειη επίστρωση αποτελεσματική προστασία.

Είναι το Coppercoat ακριβό, σε σύγκριση με τα παραδοσιακά υφαλοχρώματα;

Οχι! Το Coppercoat , είναι ίσως η πιο οικονομική λύση για να προστατεύσετε μια βυθίζονται επιφάνεια από θαλάσσιους μικροοργανισμούς. Με διάρκεια ζωής τα 10 χρόνια, το κόστος του προϊόντος και μόνο θα είναι συνήθως μόνο 15 με 30% περισσότερο από το κόστος των συμβατικών υφαλοχρωμάτων τα οποία όμως διαρκούν μόνο ένα έτος (ανάλογα με τη μάρκα που χρησιμοποιείτε). Στα παραπάνω δεν λαμβάνονται υπόψη πρόσθετα έξοδα, όπως δαπάνες ανελκυστήρα, αποθήκευσης, εργασίας, ο πληθωρισμός, κλπ., γεγονός που καθιστά το Coppercoat ακόμα πιο συμφέρουσα λύση από οικονομικής άποψης (γιατί να πληρώνετε για να βγάζετε το σκάφος σας στην ξηρά κάθε χρόνο αν δεν χρειάζεται). Σε σύγκριση με τη χρήση συμβατικού υφαλοχρώματος, οι πελάτες που χρησιμοποιούν Coppercoat κάνουν απόσβεση μέσα στο δεύτερο έτος και στη συνέχεια απολαμβάνουν πολλά χρόνια δωρεάν προστασίας.

Μπορείτε να μου δώσετε κάποια ενδεικτική κοστολόγηση;

Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για μια ακριβή και εξατομικευμένη προσφορά.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2897025360, 6945103328

Πώς λειτουργεί το Coppercoat;

Tο Coppercoat είναι ένας συνδυασμός μίας ειδικά εξελιγμένης εποξεικής ρητίνης δύο συστατικών και 99% καθαρού χαλκού. Κάθε λίτρο Coppercoat, περιέχει 2 κιλά εξαιρετικά λεπτής σκόνης χαλκού, το οποίο είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο από το νόμο. Ενώ το σκάφος βρίσκεται εν πλω, το νερό της θάλασσας «αντιδρά» με τα σωματίδια του χαλκού, προκαλώντας τη δημιουργία του χαλκώδους οξειδίου. Αυτό το ιδιαίτερα δυνατό αντιπαρασιτικό παράγωγο αποτρέπει την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Όταν το υλικό διασπαστεί περαιτέρω, μετατρέπεται σε χάλκινο υδροχλωρίδιο. Το τελικό αυτό στάδιο της χημικής αντίδρασης αφήνει ένα αρκετά ασταθές προϊόν, το οποίο ξεπλένεται πανεύκολα και αυτόματα κατά την κίνηση του σκάφους, αφαιρώντας έτσι και τη γλίτσα από την γάστρα. Έτσι από κάτω εμφανίζεται ένα φρέσκο στρώμα χαλκού και η
διαδικασία της «αντίδρασης» ξεκινά και πάλι.

Μπορεί το Coppercoat, να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους σκαφών;

Ναι. Το Coppercoat μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα είδη σκαφών, ασχέτως του μεγέθους και της χρήσης τους. Ως εκ τούτου, πωλείται τόσο στον εμπορικό, όσο και στον ψυχαγωγικό τομέα. Το Coppercoat διατίθεται επίσης σε υποβρύχιες κατασκευές, όπως η παλιρροιακές τουρμπίνες.

Πώς εφαρμόζεται το Coppercoat και τι εργαλεία χρειάζονται;

Σχεδιασμένο να είναι φιλικό ως προς τη χρήση του, αυτό το μη-τοξικό διάλυμα θα πρέπει να ανακατεύεται πολύ καλά και να βάφεται απλά, με ρολό ή πιστόλι βαφής.
Για την επίτευξη ολοκλήρωσης για ένα σκάφος, αρκούν 4 λεπτά στρώματα CopperCoat , βάφοντας το επόμενο όταν το προηγούμενο στρώμα είναι ακόμη νωπό.

Μήπως το Coppercoat προκαλεί προβλήματα σε σχέση με ηλεκτρολυτική/γαλβανική δράση;

Όχι με τον αερομεταφορέα ρητίνης που μονώνει κάθε σφαίρα χαλκού, η τελική επίστρωση είναι αδρανής και μη αγώγιμη. Τα ρεύματα νερού δεν μπορούν να διαπεράσουν μέσα στο Coppercoat και έτσι δεν μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτρόλυση ή καθοδική διάσπαση. Κατά συνέπεια CopperCoat, μπορεί με ασφάλεια να εφαρμοστεί σε μεταλλικές επιφάνειες όπως τροπίδων σιδήρου και χάλυβα, αλουμίνιο ή του σκάφους (μετά την εφαρμογή του κατάλληλου εποξειδικού ασταριού).

Μπορεί το Coppercoat να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε βάρκες με εξωλέμβιους κινητήρες ή από εσω-εξωλέμβιους;

Ναι. Εφαρμόζοντας το Coppercoat στο κύτος του σκάφους δεν θα έχει καμία επίδραση σε μια εξωλέμβια μηχανή ή από εσω-εξωλέμβιους. Όπως αναφέρεται στην απάντηση στην προηγούμενη ερώτηση, το Coppercoat δεν προκαλεί γαλβανική διάβρωση.

Τι χρώμα είναι το Coppercoat?

Όταν αρχικά εφαρμόζεται, το Coppercoat παίρνει ένα χάλκινο καφέ χρώμα. Μετά την καθέλκυση, το Coppercoat οξειδώνεται και παίρνει το σκούρο πράσινο χρώμα του χαλκού. Η διαδικασία αλλαγής του χρώματος διαρκεί συνήθως αρκετούς μήνες, ανάλογα με τις συνθήκες του νερού. Λόγω της μεγάλης ποσότητας καθαρού χαλκού που εμπεριέχεται στο Coppercoat, δεν είναι δυνατή η παραγωγή άλλων χρωμάτων.

Μπορεί το Coppercoat να προσφέρει προστασία κατά της όσμωσης;

Το υφαλόχρωμα CopperCoat είναι βασισμένο σε ένα αδιάβροχο μείγμα ρητίνης, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα την προστασία της γάστρας ενάντια στην όσμωση. Οι αδιάβροχες ιδιότητες του μείγματος της ρητίνης του Coppercoat, έχουν σαν αποτέλεσμα την προστασία, και από την υγρασία που δημιουργεί όσμωση στις πολυεστερικές γάστρες, αλλά και από τη διάβρωση στα μεταλλικά πλοία.

Τι συντήρηση είναι απαραίτητη;

Η σωστή εφαρμογή του CopperCoat, θα συνεχίσει να προσφέρει προστασία για πολλά χρόνια. Η ετήσια αγγαρεία των χρωματισμών που συνδέονται με τα συμβατικά υφαλοχρώματα δεν είναι πλέον απαραίτητη. Εάν, κατά τη διάρκεια των μηνών, φαίνεται μία ελαφρά συσσώρευση βλεννών, αυτό μπορεί να αφαιρεθεί με πλύση ή βούρτσισμα. Μια ετήσια πλύση ή βούρτσισμα συνιστάται. Συνήθως μετά από αρκετά χρόνια, καλό θα ήταν να γίνεται ένα ελαφρύ πέρασμα με λεπτό γυαλόχαρτο προκειμένου να εκτεθεί ξανά καθαρός χαλκός.

Είναι κατάλληλο το Coppercoat για χρήση σε αγωνιστικά γιοτ?

Ναι. Το Coppercoat είναι ένα μίγμα καθαρού χαλκού σε σκόνη και διπλής εποξεικής ρητίνης, γεγονός που το καθιστά δυνατό και αδιάβροχο. Μετά την εφαρμογή, μπορείτε να γυαλίσετε το χρώμα προκειμένου να του δώσετε αγωνιστική όψη, η οποία (καθώς το υλικό δεν είναι απορροφητικό) είναι παρόμοια με την ξηρά ιστιοπλοΐα αλλά παρέχοντας πλήρη προστασία.

Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προσοχή κατά την ανέλκυση του σκάφους;

Όχι. Αντίθετα με τα περισσότερα υφαλοχρώματα, ο CopperCoat ένα μόνιμο επίχρισμα, εξαιρετικά ανθεκτικό στην τριβή και κατά συνέπεια από μόνη της η ανέλκυση δεν θα προκαλέσει καμία ζημία στην επικάλυψη.

Μπορεί το Coppercoat να αυξήσει την ταχύτητα του σκάφους;

Ναι. Η λεία επιφάνεια που δημιουργεί το Coppercoat βοηθάει κάθε σκάφος να φτάσει το μέγιστο δυναμικό του. Ενώ τα παραδοσιακά υφαλοχρώματα απορροφούν υγρασία και γίνονται σκληρά με τον χρόνο, το Copperoat διατηρεί την αδιάβροχη και λεία επιφάνειά του. Πολλοί ιδιοκτήτες σκαφών αναφέρουν ότι μετά την εφαρμογή του Copercoat, είδαν να αυξάνεται η ταχύτητα του σκάφους τους. Δείτε την αναφορά της Sunseeker Middle East στην ενότητα «Κριτικές από τον διεθνή τύπο» για να πάρετε ένα παράδειγμα.

Πόσο φιλικό στο περιβάλλον είναι το Coppercoat?

Καθώς το Coppercoat είναι κατηγοριοποιημένο ως προϊόν που δεν αφήνει υπολείμματα, είναι σημαντικά πιο φιλικό με το περιβάλλον σε σχάση με τα συμβατικά υφαλοχρώματα. Το Coppercoat έχει ελεγχθεί και είναι πιστοποιημένο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αριθμό πιστοποίησης HSE 7532, ως υλικό κατάλληλο και για βιοτεχνική αλλά και ιδιωτική χρήση. Οι συσκευασίες του Coppercoat δεν περιλαμβάνουν μεταλλικά δοχεία και είναι πλήρως συγχρονισμένες με την οδηγία MEPC.102(48) της International Maritime Organization (IMO).

Υπάρχει αντίστοιχο προϊόν με το Coppecoat?

Από την εμφάνισή του πριν από 15 χρόνια, το Coppercoat είναι το αυθεντικό υφαλόχρωμα, πλούσιο σε χαλκό. Όπως πάντα συμβαίνει με τα επιτυχημένα προϊόντα, ορισμένοι προσπάθησαν να αντιγράψουν το Coppercoat στην διάρκεια αυτή. Παρά τις διθυραμβικές δηλώσεις τους, εταιρείες που προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάτι αντίστοιχο (όπως οι Cupro FF, CopperGuard, Cu17, Halcyon 5000, Copperbot 2000, Cop-R-poxy κ.τ.λ.), όλες απέτυχαν και σταμάτησαν την παραγωγή των προϊόντων τους. Το Coppercoat είναι μοναδικό στο είδος του από το 1991 που εμφανίστηκε στην αγορά και είναι το μοναδικό που έχει αποδεδειγμένη (όχι θεωρητική) απόδειξη ότι η διάρκεια ζωής που είναι πάνω από 10 χρόνια. Τα παραπάνω εξηγούν γιατί πάνω από 30,000 πελάτες σε περισσότερες από 40 χώρες χρησιμοποιούν Coppercoat.

Που και πως μπορώ να προμηθευτώ το Coppercoat?

Για ερωτήσεις και παραγγελίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με το 28970 25360, τεχνική υποστήριξη 6945103328, ή στείλτε μας e-mail στο info@coppercoat.gr